Bewust Utrecht

ingevoerd op 06-02-2019

Bewust leven in Utrecht.

Al een tijdje was ik op zoek naar een netwerk die aansluit bij wat ik doe en wie ik ben. Dat heb ik gevonden in Bewust Utrecht. 

Bewust Utrecht is aangesloten bij Bewust Netwerk, een landelijke netwerkorganisatie. Bewust Utrecht is het platform voor bewust, gezond, duurzaam en prettig leven in de Domstad met al meer dan twintig aangesloten professionals. Kijk voor meer informatie op de website (https://www.bewustutrecht.nu) of volg Bewust Utrecht op Facebook (https://www.facebook.com/bewustutrecht/).

 

Bewust Nederland.

Bewust Netwerk is een netwerkorganisatie waarin mensen elkaar inspireren tot bewust, duurzaam en gezond (samen)leven. De basis is een groeiende groep van lokale bewuste ondernemersnetwerken met inmiddels al meer dan 1500 actieve professionals.

Onze tijd vraagt om oplossingen op het snijvlak tussen individu en het collectief. Wij verlangen ernaar om gelukkig en gezond te zijn en om vanuit ons eigen talent een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Het is nodig dat wij onszelf heel goed leren kennen, dat wij ons bewust worden van onszelf en onze mogelijkheden. 

Lokale bewuste netwerken van ondernemers met hun klanten kunnen een verschil gaan maken. Bewust leven maakt gezond en duurzaam. Dat is waar wij elkaar toe willen inspireren, en dat gaat het beste als je elkaar kent en vertrouwt. Samenwerken maakt stevig en de ontmoeting maakt verandering mogelijk. 

 

Wat wij voor ons zien

Als wij nu om ons heen kijken, zien wij fragmenten van het geheel. Iedereen ziet een stukje en hoe zou het zijn om meer overzicht te hebben? Overzicht van de mogelijkheden, om ons meer en meer bewust te worden van wie wij van nature zijn? Een overzicht van inspirerende voorbeelden en hulpbronnen voor een gelukkig, gezond en duurzaam leven?

Een landelijk Bewust Netwerk van professionals die werkzaam zijn op het gebied van bewustwording, gezondheid, duurzaamheid draagt bij aan een overzicht. Zelfstandige ondernemers leveren hun bijdrage en inspireren diegenen die op zoek zijn naar antwoorden en oplossingsrichtingen. Samen (her)vinden wij onze gezondheid, uniekheid en heelheid.

Met een levendig landelijk netwerk, geweven uit lokale bewuste netwerken bieden een meer compleet overzicht van de mogelijkheden. Zo kunnen wij op zoek en vinden, bewuster keuzes maken die leiden tot een gelukkig, gezond en duurzaam leven. 

 

Wat willen we bereiken?

De organisatie heeft ten doel bewust, gezond en duurzaam leven onder de aandacht te brengen bij een brede doelgroep en maatschappelijk een trend te zetten waarin bewustwording algemeen is aanvaard als waardevolle bijdrage aan onze samenleving.

 

Onze thema’s

Vanuit onze missie richten we ons inhoudelijk op 4 thema’s.

1. Bewustwording

Persoonlijke groei en bewustwording is het ontwikkelen van je kwaliteiten om te kunnen bereiken wat je wilt in je leven, in je werk en in je vrije tijd, vanuit het verlangen om een gelukkiger leven te leiden. Het leuke is dat je aldoende steeds meer ontdekt dat je de belangrijkste vaardigheden om een gelukkig leven te hebben al van nature bezit. Je mag ze alleen weer opnieuw ontdekken! Op die ontdekkingsreis is er een groot aanbod van cursussen, trainingen en therapieën. 

2. Gezondheid

Bij een groeiend bewustzijn ga je ook bewuster kijken naar je gezondheid en welzijn. Wat eet en drink je? Hoe ga je om met je lichaam? En met ziekte? Wat doe je voor je ontspanning? We geven graag een overzicht wat er zoal te doen is op het gebied van biologische voeding, natuurgeneeswijzen, yoga, massage, of meditatie in jouw plaats/regio en heel Nederland.

3. Welzijn

Bij een bewuster en gezonder leven, hoort ook leuke en fijne dingen doen die bijdragen aan je welzijn, zoals dansen, massage, lekker eten, zang en kunst. 

4. Duurzaamheid

Als je bewustzijn over jezelf groeit ontstaat er als vanzelf ook een grotere betrokkenheid bij de wereld om je heen. Je ziet het belang van een duurzame manier van leven voor ons welzijn. We verzorgen graag meer inzicht en overzicht welke bedrijven en organisaties duurzaam actief zijn op het gebied van: voeding, bouwen, energie, landbouw, afval, mobiliteit en natuurbeheer. 

 

Bewust Utrecht: het netwerk voor bewust, gezond, duurzaam en prettig leven

Ben je geïnteresseerd in bijv. yogalessen, coaching, gezonde voeding of duurzame producten? Sinds 1 november is er naast twintig andere plaatsen in Nederland, ook in Utrecht een platform hiervoor. Met onder andere:

- Een lijst van professionals en organisaties voor een bewuster leven

- Een handige agenda met alle mooie activiteiten in Utrecht

- Een maandelijkse (gratis) nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle workshops, trainingen en evenementen in de regio

 

Bewuste professionals

Bewust Utrecht is er voor wie zich HART wil maken voor een bewustere regio Utrecht én zich wil verbinden met andere ondernemers. Ben jij een bewuste ondernemer in Utrecht en wil jij meer aandacht voor je mooie werk op het gebied van:

- Persoonlijke ontwikkeling

- (Complementaire) gezondheidszorg/welzijn

- Pure, eerlijke voeding en producten

- Duurzaamheid

- Maatschappelijke bewustwording

 

Bewust Utrecht is een nieuw netwerk.

Ben je geïnteresseerd in Bewust Utrecht? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze hoofd coördinator Felix Erkelens: felix@bewustutrecht.nu

bewust utrecht netwerk bewust utrecht netwerk